0

Je winkelwagen is leeg

Totaal: €0,00

Geen producten gevonden...

Barcodes en Labels printen - Hoe doe je dit?

Barcodes en Labels printen - Hoe doe je dit?

Barcodes zijn inmiddels de normaalste zaak van de wereld. Iedereen heeft wel eens een barcode gezien of gebruikt. Barcode technieken zijn anno 2020 flink ingeburgerd in het dagelijks leven. We scannen een QR Code, we krijgen toegang tot festivals, we betalen in de parkeergarage of we kopen wat in de supermarkt, Dit is maar een kleine greep uit plaatsen waar je met barcodescanning te maken krijgt.

In deze blog leggen we uit wat je nodig hebt om met barcodes aan de slag te gaan, welke verschillende technieken er zijn en waar je op moet letten bij de aanschaf van barcodescanners, labelprinters en etiketten:

Allereerst een aantal voorbeelden van de voordelen van het gebruik van barcodes;

 

  • -Eenvoudig transacties registeren in je kassasysteem.
  • -Snelheid en accuratesse bij order picken - minder fouten & efficiënter werken 

 

 

Om etiketten te voorzien van barcodes heb je de volgende onderdelen nodig:

 

-Een Labelprinter zoals de CL-S521  labelprinter

-Etiketten zoals deze verzendlabels van 100 x 150 mm

 

 

Met een labelprinter kun je etiketten bedrukken met tekst, afbeeldingen of barcodes. Je sluit een labelprinter met een USB Kabel aan op je computer of je kunt hem koppelen in je netwerk waardoor de printer vanaf meerder PC's te benaderen is. Op de computer of je server draait de labelprintsoftware of andere software voor het genereren en coderen van je barcodes en teksten.

 

 

Voordat je een labelprinter koopt is het slim om op onderstaande vragen een antwoord te hebben: 

 

  • Wat is het doel van de barcode labels die geprint worden en op welke ondergrond ga je ze plakken?
  • Hoeveel labels worden er per dag geprint?
  • Moeten de barcode labels een lange houdbaarheidsduur hebben?
  • Wat is het formaat van de etiketten?
  • Zijn de labels voor buitengebruik of voor plaatsen met extreme temperaturen?
  •  

Je antwoorden zullen duidelijk maken welke labelprinter geschikt is voor jouw situatie. Hierna meer uitleg over de verschillende types labelprinters:

 

Desktop Labelprinters: Wanneer we spreken over een desktop labelprinter, dan spreken we over een zeer compacte labelprinter die op elk bureau of werkplek te plaatsen is. Geschikt voor tientallen labels per dag en een lage doorloopsnelheid. Vaak gebruikt voor het uitprinten van verzendlabels.

 

Industriële labelprinters: Industriële labelprinters zijn te vinden in zware productieomgevingen. Deze labelprinters kunnen eenvoudig tienduizenden etiketten per dag uitprinten. De behuizing van een industriële labelprinter is water- en stofdicht en kan in een hoog volume barcode labels uitprinten.

 

 

Zebra printers

 

 

Een labelprinter kan op verschillende manieren printen. Er bestaan twee verschillende printmethodes, direct thermisch en thermal transfer.

 

Direct thermisch: Met een direct thermische printer kun je direct op thermisch papier printen. Direct thermisch wordt toegepast als etiketten of labels geen lange houdbaarheidsduur vereisen. Denk onder andere aan verzend labels voor pakketten, maar ook voor versproducten, zoals in de supermarkt.

 

Thermal Transfer: Met een thermal transfer labelprinter maak je afdrukken met behulp van een ribbon of lint. Dit type labelprinter wordt gebruikt als labels of etiketten een langere houdbaarheidsduur moeten hebben. Toepassingen zijn onder andere patiënt registratie in ziekenhuizen en producten met een lange doorloopsnelheid.


Zodoende kunnen we concluderen: Moet een etiket duurzaam zijn, of wordt het blootgesteld aan de elementen dan wordt er gekozen voor Thermal Transfer. Anders valt de keuze op Direct Thermal labelprinters.

 

Etiketten:

Een essentieel element van een labelprinter zijn de labels of etiketten die gebruikt worden. Er zijn labels beschikbaar in alle soorten en maten en voor diverse toepassingen en branches.

 

Er zijn diverse toepassingen van labels en etiketten. de bekende verzendlabels voor de logistiek, de kledingkaartjes voor de winkelier en de labels voor versproducten of medicijnen.

 

Labels of etiketten zijn verkrijgbaar op thermisch materiaal, papier of kunststof.

 

 

Software:  Voordat je barcodelabels kunt gaan afdrukken moet je nadenken over de software die je wilt gaan gebruiken. Vaak wordt er gekozen voor Bartender of Zebra Designer software. Dit zijn voorbeelden van softwarepakketten die een koppeling kunnen maken met een onderliggende database zoals een excel  waar de data verder verwerkt wordt. De pro versies van beide pakketten kunnen een koppeling maken met een eenvoudige Excel of database. Beide softwarepakketten hebben ook varianten die een connectie kunnen maken met databasepakketten zoals SAP, Oracle en andere database software die werkt met XML bestanden.

 

Tot slot:  Om barcodelabels uit te printen heb je dus een labelprinter, etiketten en de juiste software nodig. Bij het bekijken van deze opties is het belangrijk om vooral het doel duidelijk te hebben. Een barcode label is een uiterst belangrijk instrument voor elke toepassing waar items snel en accuraat geïdentificeerd moeten worden.

 

Heb je, na het lezen van deze blog vragen over barcode labels, labelprinters, barcodescanners of barcode software? Neem gerust contact met ons op zodat we je een goed advies kunnen geven! 

 

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

LET OP: Bij bankoverschrijving word je bestelling pas verstuurd na de ontvangst van de betaling. Dit kan enkele dagen duren.